Arquitecte: Magí Tomàs Sacall - 1873
José Morera i Llauradó sol·licita permís a
l’Ajuntament per construir un edifici al terreny de la seva propietat a la
Rambla Nova nº 6, el 5 de maig de 1873, adjuntant dos plànols. En la mateixa instància se li contesta, el 7
de maig, dient-li que el plànols no són conformes a el que preveu l’article 247
de les ordenances municipals, referent a les alçada de l’edifici, i la comissió
li demana que presenti nous plànols. El
5 de juny s’aprova l’obra.
L’edifici construït entre mitgeres constava de planta baixa, entresol i tres plantes d’alçada. Amb tres obertures per planta. Verticalment l’obertura central és més ample, coronat per una balustrada. Les obertures en forma de arc rebaixat i les balconades de ferro forjat.
El juny de 1933, Agustí Sevil Romeu, sol·licita permís per construir un envà (7-06-1933); per obrir una tenda de "polos" gelats (14-06-1933), i instal·lar un motor elèctric de 1,90 H.P. a la industria de fabricació de gelats POSOL (6-06-1933).
El 25 d’abril de 1969, Marcos Ribas Gort representant a ALGE S.A. sol·licita llicència per obrir un despatx d’operacions financeres.
David Olivier Bez, el 10 de febrer de 1982, demana llicència municipal per fer obres menors als baixos de l’edifici (repassar escrostonats a les paret, enrajolar sobre el mosaic i posar presa d’aigua per canviar el lavabo del bany), amb un pressupost de 200.000 pessetes i 12.000 pessetes de taxes municipals.
El
7 de maig el Sr. Olivier sol·licita llicència d’obertura d’un establiment de
venta de gelats i granja, projecte fet per l’enginyer tècnic Luis Roca, aprovat
el 15 de juny. El maig de 1986, E.
Ventosa Serra, enginyer industrial, redacta el projecte per ampliar la gelateria
“Italiana”.
Ricardo Luna Aramburo, president de la
Comunitat de Propietaris, presenta documentació per obtenir la llicència
municipal per reformar l’interior, instal·lar un ascensor i agençament de la
façana, el 17 d’abril de 1984, sent el director de les obres l’arquitecte
Agustí Pujol Niubó. Després de diverses
rectificacions en el projecte inicial a causa de la ubicació de l’ascensor i de
la disconformitat amb les taxes, s’arriba a un acord el 29 d’octubre de 1984. El pressupost de la obra va ser de 4.028.140
pessetes i les taxes de 120.844 pessetes.
El 28 de gener de1985, Antonio López López,
demana a l’ajuntament un informe de idoneïtat per obrir un “Pub-Cafè Cantant”,
encara que en el plànol que s’adjunta, el sol·licitant és José Antonio Giménez.
David Olivier Bez, el 10 de maig de1986
sol·licita ampliació d’activitat de gelateria a Bar-Gelateria, adequant les
instal·lacions per aquest propòsit, certificat per l’enginyer industrial
Enrique Ventosa. L’ajuntament ho va
notificar al veí Carles Illarramendi.
Les taxes van pujar a 34.650 pessetes.
Olivier Olivier, S.L., el mes d’octubre de 1994, sol·licita a canvi de titularitat, ampliació de la superfície i instal·lació de maquinaria i aire condicionat. El projecte i plànols ho va fer TECSER.
Antonio Laso Sánchez en representació de Aromssence S.L., el 25 de novembre de 2002, demana llicència per l’obertura d’un establiment dedicat a cafeteria anomenat “Aromas de Dakar”.
Actualment i des del el 2008 el local dret
està ocupat per l’establiment RED LAB.
Exteriorment l’edifici conserva la seva
fisonomia original. La façana esta
arrebossada i estucat els baixos imitant carreus, també és diferent el
coronament que només conserva la balustrada als laterals. Els canvis més significatius són a l’interior,
el que més destaca és que actualment hi ha 12 habitatges.
Documentació i plànols: AHMT Arxiu Històric Municipal de Tarragona
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada